• +36/70/2137387
  • info@szulokikoto.hu

Jogi nyilatkozat

Az oldalon található tartalmak olvasása, nézése, hallgatása nem helyettesítik, vagy pótolják az egészségügyi szakemberekkel való találkozást, kivizsgálást, diagnosztikát és kezelést. Nem helyettesítik vagy pótolják továbbá a gyógypedagógia, konduktív pedagógiai vagy pszichológiai ellátást, kivizsgálást, felmérést, diagnosztikát.

Az egyéni és csoportos önismereti konzultációk, workshopok és/vagy szülőkonzultációk (a továbbiakban konzultációk és workshopok) nem orvosi, pszichoterápiás beavatkozások, nem alternatív/komplementer gyógymódok vagy gyógypedagógiai/konduktív pedagógiai módszerek. Nem helyettesítik, vagy pótolják az egészségügyi szakemberekkel való találkozást, kivizsgálást, diagnosztikát és kezelést. Nem helyettesítik a gyógypedagógia, konduktív pedagógiai vagy pszichológiai ellátást, kivizsgálást, felmérést, diagnosztikát.

A konzultációkra és workshopokra a jelentkezés és részvétel csak cselekvőképes személy (gyermekek esetében a gyermek és gyámja/gondviselője) személyes tájékozódását és önálló mérlegelését követően a saját felelősségre meghozott döntése alapján lehetséges.

A konzultációkon és workshopokon nem vehet részt olyan személy, akinek erre orvosi, pszichológiai, konduktív- vagy gyógypedagógiai ellenjavallata van!

A konzultációk és workshopok nem helyettesítik a gyógyszerek szedését, más orvosi és egészségügyi ellátásokat, a pszichoterápiát, a konduktív- és gyógypedagógiai ellátást!

Az önismereti mentor nem orvos, nem természetgyógyász, nem más egészségügyi szakember, nem pszichológus, nem terapeuta, nem konduktor, nem fejlesztő- vagy gyógypedagógus. Nincs egészségügyi végzettsége, nem végez orvosi vagy más egészségügyi ellátást, pszichoterápiát, konduktív vagy gyógypedagógiai ellátást. Olyan szakember, aki többféle önismereti módszertanban is járatos, saját érintettsége és gyermekekkel végzett Komplex mozgásterápiás fejlesztő munkája okán széleskörű tapasztalatokkal rendelkezik a neurodiverzitás/atipikus idegrendszeri fejlődés különböző megjelenési formáiról és maga is rendszeresen részt vesz a saját önismereti fejlődésére fókuszáló egyéni és csoportos konzultációkon, workshopokon.

Az Ultrarövid Terápia® egy – Dr. Buda László által kifejlesztett – önismereti-öngyógyító célú módszer, amelynek legfőbb jellemzői az gyorsaság, mélység és a hatékonyság. Nem orvosi, pszichoterápiás beavatkozás vagy alternatív/komplementer gyógymód. Nem támaszkodik anatómiai és élettani ismeretekre, teljes mértékben mellőzi az orvosi/természetgyógyászati jellegű diagnózisok használatát, nem foglalkozik gyógyszerek vagy gyógyhatású készítmények javaslásával, forgalmazásával. Nem pótolja vagy helyettesíti az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, kivizsgálást és kezelést. Súlyos és/vagy sürgős fizikai és/vagy mentális betegségek fennállása esetén szakorvosi és/vagy pszichoterápiás ellátás igénybevétele javasolt.

Az „Ultrarövid terápiás konzultáció” egy dramatikus elemekkel ötvözött önismereti beszélgetés, melynek célja hozzásegíteni a klienst ahhoz, hogy érdemi felismerésekhez jusson önmagával kapcsolatban, releváns érzelmeket éljen át, cselekvően átrendezze szubjektív világa egy-egy területét, és mobilizálja belső hajtóerejét céljai, saját jólléte irányába. A konzultáció csakis önkéntesen, megfelelő tájékozódást követő döntés alapján, saját felelősségére vehető igénybe.

Az „Ultrarövid terápiás konzulens” olyan szakember, aki sikerrel elvégezte az ezirányú, Dr. Buda László által vezetett vagy felügyelt képzést. Ezzel felhatalmazást kapott arra, hogy az Ultrarövid Terápia módszerét hivatalos szolgáltatásként gyakorolja. Az UT konzulens (hacsak nincs ezirányú egyéb szakmai képzettsége) nem pszichológus, pszichiáter vagy pszichoterapeuta, hanem egy másik emberre empatikusan ráhangolódni, őt saját felismeréseiben és döntéseiben adekvát módon támogatni képes személy, aki kellő jártasságot szerzett az UT szemléletének és eszköztárának hatékony alkalmazásában.