• +36/70/2137387
  • info@szulokikoto.hu
Blog
Szót érteni a szülőkkel

Szót érteni a szülőkkel

Pedagógusként érezted már úgy, hogy nem tudod meggyőzni a szülőt?
Érzeted már úgy, minta meg sem értené, amit mondasz neki? Mintha neked fontosabb lenne a gyereke, mint neki?
Mintha homokba dugná a fejét, elmenekülne a probléma elől, ahelyett, hogy szembenézne vele?
Szembesültél már a tehetetlenség érzésével a pedagógusi munkád során?
Igen? Megesett már? Esetleg rendszeresen előfordul?
Én is megtapasztaltam már ezeket az érzéseket. Egytől-egyig nehéz helyzetek voltak és én sokszor tele voltam dühvel, tehetetlenséggel, elkeseredéssel. Megviselt, hogy hiába tudom mi segítene a gyermeknek, hiába vagyok meggyőződve arról, hogy igazam van, valahogy mégsem tudom meggyőzni a szülőt és így nem tudok segíteni.
Ismerős érzések?
Hosszú út vezetett számomra annak a megértéséhez, hogy felismerjem mi vezet engem újra és újra hasonló helyzetekbe. Mi köze van a saját lelki működéseimnek ahhoz, hogy a meggyőzési próbálkozásaim rendre kudarcot vallanak. Ez a felismerés pedig hozzásegített, hogy egyre hatékonyabb legyek. Hogy egyre többször düh, tehetetlenség, elkeseredés nélkül tudjam megélni ezeket a helyzeteket. Hogy az érveim egyre többször nyitott fülekre és együttműködésre találjanak.
Hogy most már mindig sikerül? Nem, sajnos nem. De általában igen, és egyre többször igen. Azért fejlődésre mindig van lehetőség, ez alól én sem vagyok kivétel, de a kezdeti sok stresszel és kudarccal járó nehézségekhez képest a különbség ég és föld! Ami pedig szerintem a legfontosabb, hogyha újra megélem a tehetetlen dühöt egy-egy helyzetben ma már tudom mit kell tennem, hogy megbirkózzak vele! Tudom hol találom a kiutat, nem ragadok bele a feszültségbe, nem emésztem magam sokszor hetekig miatta!
Bármennyire is furán hangzik elsőre a kiutat az önismeret jelentette, jelenti a számomra! Elkezdtem megérteni, hogyan működöm. Megérteni, milyen belső mechanizmusaim, korábban rögzült érzelmi válaszaim, korlátozó hiedelmeim, automatizálódott cselekvéseim vezettek újra és újra ezekbe a nehezen megélt helyzetekbe teljesen tudattalanul. Megtanultam az évek során azt is, hogyan tudom ezeket a tudat alatti működéseimet felismerni, megérteni és ha kell megváltoztatni: Újratanulni az érzelmi válaszokat, megkérdőjelezni a korlátozó hiedelmeket és átprogramozni az automatizálódott cselekvéseket.
A kulcs a segítség kérés volt! Rájöttem, hogy sokszor egyedül nem boldogulok ezekkel a tudattalan működésekkel. Kell egy elfogadó, empatikus külső segítő, aki elkísér, segíti a folyamatot, biztonságérzetet ad, és ha kell segít megtalálnom a saját utam! Nem terapeutaként, nem gyógyítóként, inkább csak egy elfogulatlan, független támogatóként van jelen. Nem diagnosztizál, nem értékel, nem gyógyít meg semmit, csak ott van, elkísér, elérhető, segít, hogy megtaláljam a saját utam saját magamhoz.
Miután megtapasztaltam a segítség adásnak és a segítség elfogadásának ezt a nagyon lágy, empatikus, erőszak és provokáció mentes módját éreztem, hogy hív engem ez a terület. Meg akartam osztani mindenkivel ezt az élményt, az önmagam felfedezésének felszabadító élményét, amely akkora megkönnyebbülést hoz nekem is újra és újra a hétköznapi élethelyzetekben. Éreztem és érzem, hogy ez annyira jó dolog, hogy egyszerűen nem tarthatom meg magamnak!
Ha vágynál a nagyobb személyes hatékonyságra, a nagyobb meggyőző erőre, ha szívesen megtapasztalnád a kevesebb stresszt és a nagyobb harmóniát önmagaddal, akkor pont neked szól a mély önismereti konzultáci.
Ez egy másfél két órás találkozás. Sőt! Inkább találkozások sorozata, egyetlen alkalommal! Találkozás önmagaddal, saját belső működési módjaiddal, elakadásaid forrásával, tanult érzelmi válaszaiddal, korlátozó hiedelmeid és automatikus cselekvéseid gyökereivel. Nem csak megértést és felismerést közvetít a számodra, hanem megkönnyebbülést, nagyobb önelfogadást, mélyebb önszeretet és a hétköznapi élet néha jelentős, máskor apró változásait, melynek során nap mint nap több sikerélményt, nagyobb személyes hatékonyságot és kevesebb feszültséget élhetsz meg!
Ha szeretnél többet tudni a mély önismereti konzultációról, regisztrálj az alábbi linken egy fél órás, ingyenes online tájékozódó beszélgetésre, melynek során felteheted a kérdéseidet, tisztázhatjuk a fontos tudnivalókat és ha úgy döntesz a végén időpontot is egyeztethetünk a mély önismereti konzultációdra!
Ide kattints, regisztrálj és felveszem veled a kapcsolatot, hogy időpontot egyeztessünk az ingyenes tájékozódó beszélgetésre:
Szeretettel várom a jelentkezésed!
Üdvözlettel:
Gyuri